Ձվի թարմությունն ստուգելու հնարավոր միջոցները:
Ձվի թարմությունը ստուգելու միջոց՝
Դրանցից մեկն է ջուրը, ջրի օգնությամբ կստուգենք ձվի թարմությունը։
1․ Թարմ ձուն (1-9 օր) մնում է բաժակի հատակին։
2․ 10-21 օրվա ձուն ուղղվում է վերև։
3․Հին ձուն հայտնվում է ջրի երեսին։
Այսպիսով կիմանանք ձվի թարմությունը։
Ինչպես ստուգել՝ եփած է ձուն թե ոչ:
Ստուգելու համար կարող, ենք ջրից հանել, դնել սեղանին կամ ինչ-որ հարթ տարածության վրա և պտտել։Եթե լավ է պտտվում, ուրեմն ձուն եփված է։
Ինչպես ճիշտ խաշել ձուն:
• Ձուն զգուշորեն դնում ենք եռացրած ջրի մեջ
• 30 վայրկյան անց, երբ ջուրը կսկսի եռալ, մեղմացնում ենք կրակն ու ևս 10-11 րոպե եփում ենք
• Մի քանի րոպե թողնում ենք սառը ջրի մեջ
• Ջրում եփվելու ընթացքում աղ ենք ավելացնում, որպեսզի ձուն չճաքի
• Ձուն եփում ենք փոքր կաթսայի մեջ, որպեսզի դրանք հնարավորինս մոտ լինեն միմյանց ու չկարողանան տեղաշարժվել
• Եթե ձուն թարմ է, ապա եփում ենք 3-4 րոպե ավելի:
Որ երևույթն է ընկած ձվի ներկման հիմքում և ինչպես է այն արտահայտվում: Բացատրել:
Ընկած ձվի ներկման հիմքը դա Զատիկն է, ձուն ընդհանրապես խորհրդանշում է առատություն և վերածնունդ, Քրիստոնեական Զատկի ժամանակ այն Սուրբ գերեզմանի խորհրդանիշն է, որտեղից Հիսուսը հարություն առավ: Բացի այդ, մեկ այլ ավանդույթի համաձայն, Զատկի ձվերը կարմիր գույնով ներկելը խորհրդանշում է Հիսուսի խաչելության ժամանակ թափած արյունը:
Ինչու չի կարելի ձուն տեղադրել միկրոալլիքային վառարանի մեջ:
Հում ձուն պայթում է, երբ այն փորձում ես պատրաստել միկրոալիքային վառարանում:Ահա պատճառը։
Որ ծայրից է ավելի հեշտ կոտրվում ձուն:
Ձուն ավելի հեշտ կոտրվում է լայն հատվածից այդ հատվածը ավելի բարակ է։